Segueix-nos al Facebook   Segueix-nos al Twitter
 

Trofeu Andros


Vídeo Trofeu Andros 2013-2014Dayraut (Mazda) i Panis (Toyota), es reparteixen les victòries a Andorra

Pas de la Casa (Encamp, Principat d’Andorra), 14 de desembre de 2014.- La màniga andorrana del Trofeu Andros, celebrada aquest cap de setmana en el Circuit d’Andorra-Pas de la Casa amb organització de l’Automòbil Club d’Andorra, ha vist dos guanyadors d'excepció: Jean-Philippe Dayraut (Mazda) en la primera cursa i Olivier Panis (Toyota) en la segona, després de dos dies d'espectacle i derrapatges sobre gel. Finalitzada aquesta prova, Dayraut i Panis ocupen les dues primeres posicions en la provisional del trofeu.

Una pista en excel•lent estat
El gran esforç de l'equip de pista de l’Automòbil Club d’Andorra, liderat per Toti Sasplugas i Marcel Besolí, va tenir el seu premi amb una pista que s'ha mantingut en excel•lent estat i que només en la part final de la segona competició ha deixat al descobert algunes petites zones d'asfalt. Des de feia dies, l’ACA havia treballat bé la base de gel però la gran tempesta de neu i vent del passat dimarts va deixar pràcticament oculta la pista i els accessos.

En menys de 48 hores, l'equip de treball va retirar més de 2.400 m3 de neu i, amb constància, va escampar al llarg d'hores i d'una manera uniforme, més de 200 mil litres d'aigua que van donar com resultat una pista en un extraordinari estat: “és, amb claredat, la pista de l'any”, afirmava un dels històrics de l’Andros, Marcel Tarrès, en recórrer a peu el traçat del Circuit d’Andorra-Pas de la Casa, la qual cosa corroborava amb gestos ben visibles Max Mamers, màxim responsable del trofeu, i alguns pilots presents.

El pas del Trofeu Andros per Andorra el conformaven com és habitual dues curses amb puntuació independent, una d'elles disputada a cavall entre la tard-nit del divendres i el matí del dissabte i una altra que abastava la tarda-nit d'aquest últim dia. Tot això configurava una cita en la qual el dia i la nit s'entrellaçaven per oferir dificultats per igual, bé en les classificatòries o en les finals.

Dayraut, el primer dia; Panis, el segon
El divendres, després de les qualificatives de totes les categories, Jean-Philippe Dayraut (Mazda 3) deixava clares les seves intencions, aconseguint el millor registre en ambdues, amb Olivier Panis (Toyota Auris) i Andréa Dubourg (Renault Clio 3) en les dues restants posicions de podi, mentre que Thierry Joncoux (Mini) dominava en la categoria Elite 2. En les finals del dissabte al matí, Dayraut i Lionel Daziano (Toyota Auris) conquistaven les victòries en ambdues categories, la qual cosa reforçava el liderat de tots dos en les provisionals.

La segona cursa, nocturna el dissabte, era dominada després de les qualificatives per Olivier Panis (Toyota Auris), que s'imposava en la primera, i Andréa Dubourg (Renault Clio 3), que guanyava la segona, amb un Dayraut retardat a la cinquena plaça. Quedava la final, en la qual Panis no donava opció, guanyant a Andréa Dubourg (Renault Clio 3). En Elite 2, Christophe Anquetil (Renault Clio 3) treia un màxim partit de les classificatòries per davant del guanyador de la primera cursa, Lionel Daziano (Toyota Auris), però en la final era aquest el que s'imposava de nou per davant de Vasily Gryazin (Renault Clio) i de Thierry Joncoux (Mini), els tres primers de la classificació final d'aquesta segona cursa.

Classificació final Elite cursa 1
1-Jean-Philippe Dayraut (Mazda 3), 61 punts
2-Olivier Panis (Toyota Auris), 54 punts
3-Franck Lagorce (Dacia Lodgy), 53 punts
4-Andréa Dubourg (Renault Clio 3), 51 punts
5-Jean-Baptiste Dubourg (Renault Clio 3), 48 punts

Classificació final Elite cursa 2
1-Olivier Panis (Toyota Auris), 61 punts
2-Andréa Dubourg (Renault Clio 3), 56 punts
3-Benjamin Rivière (Citroën DS3), 51 punts
4-Jean-Baptiste Dubourg (Renault Clio 3), 51 punts
5-Jean-Philippe Dayraut (Mazda 3), 48 punts

Provisional Trofeu Andros-Categoria Elite
1-Jean-Philippe Dayraut (Mazda 3), 226 punts
2-Olivier Panis (Toyota Auris), 220 punts
3-Franck Lagorce (Dacia Lodgy), 207 punts

Provisional Trofeu Andros-Categoria Elite 2
1-Lionel Daziano (Toyota Auris), 220 punts
2-Vasily Gryazin (Renault Clio), 208 punts
3-Christophe Anquetil (Renault Clio 3), 196 punts

Andros Elèctric: Nathanaël Berthon, per dues vegades
Nathanaël Berthon (subcampió de la temporada passada), Franck Lagorce i Louis Gervoson ocupaven el podi final en la primera cursa, mentre que en la segona Berthon tornava a imposar-se, la qual cosa unida a la sisena posició del fins a la cita d'Andorra capdavanter, Franck Lagorce, li permetia posar-se primer del campionat. Segon en aquesta segona cursa era Aurélien Panis i tercer Louis Gervoson.

Andros Femení: Marine Mercier aconsegueix mantenir el liderat
Marie Papillon aconseguia el triomf al final de la primera cursa, per davant de la líder Marine Mercier i en la segona era Elisa Chevillon la que guanyava sobradament a Marine Mercier, dues segones places que li valien a aquesta última per mantenir-se en primera posició del campionat, precisament per davant de les dues guanyadores a Andorra.

Després de les proves disputades a Val Thorens i Andorra, el Trofeu Andros prossegueix el seu camí el cap de setmana vinent, 19 i 20 de desembre, a Alpe d’Huez.


Jean-Philippe Dayraut y Mazda no donen opció en la primera cursa

Pas de la Casa (Encamp, Principat d’Andorra), 13 de desembre de 2014.- Durant el matí d'avui dissabte s'ha disputat la part final de la primera cursa del Trofeu Andros Andorra: anit es van disputar les classificatòries i avui les diferents finals. El líder i campió en títol, Jean-Philippe Dayraut (Mazda 3), no ha donat opció en imposar-se en les dues classificatòries i en la final, per la qual cosa augmenta el seu avantatge al capdavant de la provisional.

En la categoria Elite, a la qual pertany Dayraut, Olivier Panis (Toyota Auris) i Franck Lagorce (Renault Clio 3) acabaven la final per darrere del dominador Dayraut, però el primer d'ells era penalitzat amb 10 segons per avançar-se en la sortida, per la qual cosa tots dos s'intercanviaven les posicions. Aquest contratemps per Panis no afectava al cúmul de final de cursa, ja que Dayraut, Panis i Lagorce formaven el trio de cap, seguits dels Dubourg, Andréa i Jean-Baptiste (Renault Clio 3).

En Elite 2, els pilots del qual són els segons de cada cotxe, s'ha vist com a dominador a Lionel Daziano (Toyota Auris), que en les classificatòries va ser superat en punts per Thierry Joncoux (Mini) però que gràcies a la victòria en la final aconseguia els punts suficients per guanyar la competició, amb Joncoux segon i Jacques Wolff (Mazda 3), tercer. Daziano és capdavanter de la provisional, 7 punts més que el rus Vasily Gryazin (Renault Clio).

La categoria Andros Elèctric, amb 10 vehicles en pista, ha estat un assumpte de Nathanaël Berthon (Biovitis), per davant de Franck Lagorce (Andros) i Louis Gervoson (ALD Automotive).

En l’Andros Femení, categoria que aquest any ha tornat al Circuit d’Andorra-Pas de la Casa, Marie Papillon (Kamikaz) aconseguia la millor puntuació gràcies principalment a la seva victòria en les dues finals, sent segona Marine Mercier (Raptor), líder del campionat, i tercera Elisa Chevillon (Rapton).

La necessària pausa per a la reparació de la pista i la corresponent preparació per part dels equips de la segona cursa, motiva que els horaris de la mateixa s'iniciïn a partir de les 16.30h, estant prevista la finalització de tot el programa sobre les 22h.


En el Circuit d'Andorra-Pas de la Casa

El Trofeu Andros ja roda a Andorra

Pas de la Casa (Encamp, Principat d'Andorra), 12 de desembre de 2014.- Des de mitja tarda d'aquest divendres s'està celebrant en el Circuit d’Andorra-Pas de la Casa, situat a la part alta del Port d’Envalira, la segona prova puntuable per al Trofeu Andros 2014-2015, en una prova que organitza l’Automòbil Club d’Andorra.

Els millors especialistes del derrapatge sobre gel s'alternen al volant dels potents vehicles Silhouette, entre els quals destaca el primer classificat provisional i actual campió en títol, Jean-Philippe Dayraut (Mazda). A més, també tenen lloc curses de l’Andros Elèctric i de l’Andros Femení.

En aquesta primera jornada de divendres només es disputaran els entrenaments i les mànigues classificatòries de la que serà primera cursa, les finals de la qual tindran lloc entre les 9 i les 11.30 de demà dissabte, amb els podis marcats a partir d'aquesta hora. Després d'una pausa, la segona jornada de cursa es correrà d'una tirada, entre les 16 i les 21 hores, amb podis i premis a continuació.


 El 12 i 13 de desembre, segona cita al Circuit d’Andorra
 
20 anys de Trofeu Andros a Andorra
 
Andorra la Vella, 30 d’octubre de 2014. La 25 edició del Trofeu Andros, el prestigiós campionat internacional de curses sobre gel, organitzarà la segona prova de la temporada 2014-2015 al Circuit d’Andorra-Pas de la Casa els dies 12 i 13 de desembre. Aquesta cita significarà vint anys de presència d’aquest certamen a Andorra, l’única cursa fora del territori gal•lès.
El públic que visqui en directe el pas del Trofeu Andros, a la pista situada a la part alta del coll d’Envalira, veurà aquest any més acció. A més de les curses reines, protagonitzades pels espectaculars Silhouettes, amb vint-i-vuit pilots de gran renom, que es distribueixen en les categories elit 1 i elit 2, a la 6a edició, la cita veurà el duel entre els pilots del Trofeu Andros Elèctric, amb deu cotxes (fins avui amb dos únics dominadors, Nicolas Prost i Christophe Ferrier). També, s’hi afegirà el Trofeu Andros Femení, que recupera la participació de dones a bord dels àgils sprint-cars, en què tindran dotze places disponibles. La llista definitiva de participants sortirà a la llum el 30 de novembre, una setmana abans que el trofeu vegi el semàfor verd a Val Thorens, seguint la tradició de cada any, els dies 6 i 7 de desembre.
 
Cursa el divendres i dissabte
La cita andorrana es correrà, com en els últims anys, el divendres i dissabte, i per tant, es configuraran dues jornades diferents amb puntuació independent encara que el desenvolupament serà molt diferent, i en ambdues es combinaran la nit i el dia. El divendres 13, l’activitat, per a tots els campionats del torneig, començarà a partir de les 16.15 h, i conclourà en pocs minuts, després de les 21.30 h, una vegada realitzats els assajos cronometrats i les primeres eliminatòries qualificatives.
 
El dissabte 13, el dia es dividirà en dues parts ben diferenciades. La primera meitat començarà amb l’escalfament i, seguidament, amb les finals del primer dia per a les noies, Andros Elèctric i Andros, amb podis a partir de les 11.30 hores. A la tarda, l’activitat a la pista s’iniciarà a les 16.00 hores, en què es configurarà un format complet i seguit, amb finals de tots els campionats a partir de les 19.20 hores i podis a partir de les 21.10 hores.
 
La prova, amb l’organització de l’Automòbil Club d’Andorra, segueix sent patrocinada per Andorra Turisme, l’entitat financera Crèdit Andorrà, sempre fidel a aquesta prova automobilística internacional, i el centre comercial Hiper Pas.
 
El campió Dayraut fa el canvi a Mazda
La participació en aquesta 25a edició del Trofeu Andros es preveu important, amb noves marques representades oficialment i amb els principals especialistes de nou a la sortida. A manca de la llista d’inscrits, aquest any Mazda es presenta com un dels equips més potents, amb el fitxatge del cinc vegades campió de l’Andros, Jean-Philippe Dayraut (Mazda 3), que tindrà com a company el jove subcampió del món de ral•licròs, guanyador dels X Games Munic i proclamat esportista de l’any a Finlàndia, Toomas “Topi” Heikkinen.
 
Dayraut defensarà el títol que desitgen grans veterans, com Franck Lagorce, Olivier Panis, Jean-Baptiste Dubourg... El campionat s’obre a la participació forana i s’ha anunciat que hi prendran part un equip belga i dos pilots russos. 2MO efectuarà pròximament la presentació de les forces en presència.
 

 

 

 

 
Video Trofeu Andros Andorra

 

 

 

 

Trofeu Andros 2013

________________________________________________________________________________________